Nieuwsbrief Valenthèze Januari 2012

Lieve Mensen,

Het is al bijna weer twee seizoenen geleden dat wij van Clarat zijn vertrokken. Helaas waren de mogelijkheden tot de overname van Clarat voor ons beperkt . Intussen hebben wij een huurhuis kunnen vinden in de buurt van Lamastre. Onze jongens gaan hier beiden naar de middelbare school en ik (Marc) heb mijn bedrijf voortgezet. Na vier seizoenen Clarat kriebelde het behoorlijk in ons bloed: d.w.z we vonden het een prettige combinatie om te wonen in Frankrijk in de winter en in het zomerseizoen onze Nederlandse/Belgische vrienden te ontmoeten. We zijn dan ook direct begonnen met het zoeken naar een overnameproject in de buurt. Er stond/staat veel te koop maar echt iets vinden wat aansloot bij alle wensen bleek moeilijk.

In deze periode begonnen we te beseffen dat we eigenlijk helemaal niet zo gebonden zijn aan de Ardèche. Niettemin is het schitterend hier, zijn de mensen aardig en zijn we na – inmiddels zo’n 10 jaar wonen hier – aardig gewend. Aan de andere kant: het zomerseizoen is kort en de winters
zijn best wel lang en koud.

Emilie is gaan stoeien met de kaart de Frankrijk en kwam al vrij snel met het plan om eens in de buurt van de Midi-Pyrenees en de Acquitaine te gaan kijken (le Lot, Dordogne etc. ). Op de kaart : iets ten zuidwesten van hier. Nou ja ‘iets’; van hieruit is het 6 uur rijden omdat je dwars door het land gaat en er geen snelwegen zijn.

In januari van het vorig jaar zijn we een aantal keren naar beneden gezakt om het gebied te verkennen. Een mooi groen landschap, rustig glooiend maar ook weer ruig, een mild klimaat en niet te ver rijden van Nederland en België. In de daarop volgende maanden zijn we steeds lange weekenden afgezakt om dan wel met/zonder makelaar objecten te bezoeken. Emilie plande dit allemaal strak en 5 objecten op een dag was geen uitzondering.
We hadden beiden precies in ons hoofd wat we wilden: een kleine camping met een aantal appartementen, een woonhuis voor onszelf, een restaurant, een bar en last but not least: alle vergunningen op orde. Vooral dat laatste bleek af en toe lastig. Gezien mijn ervaringen in de bouw met de franse overheid ben ik erg voorzichtig geworden waar het gaat om de benodigde papieren. Veel makelaars hebben mooie verhalen over aanpassingen en uitbreidingen – “hé geen probleem je kan zo een stuk aanbouwen.”Of: “oh, je bent zelf aannemer, dan is het helemaal makkelijk: dan zet je er gewoon een paar huizen bij joh!”. We hebben ze allemaal horen langskomen en het lekker zo gelaten.

Heel veel mooie dingen gezien maar toch steeds net niet wat we zochten. Tot op die zaterdagmiddag. Een niet helemaal vaste afspraak met een Nederlands echtpaar in ‘Le Lot’. Het was druilerig weer en we moesten even zoeken om het te vinden. Ik had onze tomtom bij één van onze vorige bezoeken al kwaad uit het raam gegooid omdat dat ding er werkelijk helemaal niks van snapte en je via de meest onmogelijke weggetjes enorme einde om liet rijden. Ik vertrouw op mijn eigen tomtom (lees Emilie). Het werd al donker en we waren moe. Hadden al heel wat gezien die dag en ik zei tegen Emilie : ”zullen we dat laatste maar afzeggen want het is nog een aardig stuk rijden en ik heb nauwelijks informatie over dit object”. Gelukkig luisterde Emilie (weer eens) niet en werden we even later heel aardig ontvangen door een Nederlands echtpaar, die er eigenlijk ook niet meer zo op rekende dat we nog zouden komen. Een snelle maar duidelijke en zeer oprechte rondleiding (het werd al donker) en bij het eerste aanblik van het hoofdgebouw dachten we direct: “dit gaat ‘m worden”. Daarna gezellig een glaasje wijn gedronken en veel informatie gekregen van Trijnie en Gerard.

De volgende dag nog wel een aantal dingen bezocht maar eerlijk gezegd weet ik niet eens meer wat we hebben gezien omdat de gedachte bij die ene plek was. Op de weg terug waren de jongens – al namen aan het verzinnen voor de geiten en de ezel, die op het terrein wonen.
Dat was ergens in april van het vorig jaar. In de daarop volgende maanden nog twee keer terug geweest en vrij snel met de eigenaar een prijs overeengekomen. Toen begon het gevecht met de bank. We hadden ietwat centjes nodig. Gelukkig hebben we precies het goeie moment uitgekozen want het gaat erg goed in die sector van de banken. Het is dan ook een enorme klus geweest maar we zijn nu toch een punt aangeland dat het einde in zicht is en we iedereen graag op de hoogte willen stellen van hetgeen we aan het doen zijn.

We kunnen met enige trots aankondigen dat vanaf 11 mei 2012 de deuren opengaan op onze nieuwe stek “Valenthèze”. Op ongeveer 11 uur rijden vanuit Midden-Nederland en midden in de Vallée de la Thèze, op de rand van de Perigord en omringt door de wijnvelden van de Cahors en in de omgeving van eeuwenoude stadjes als Puy L’Evêque, Fumel, Villefrance de Perigord en Tournon-d’Agenais.

Puy l'Evêque Montcabrier

Kaart Lot

Ons terrein wordt omgeven door de rivier de Thèze en omvat 5 hectare. Langs de rivier ligt de camping met 25 ruime plaatsen – vlak terrein met zon en/of schaduw. Aansluitend en op een iets hoger gelegen terrein, staan de 4 luxe safari/lodge tenten met elk eigen sanitair. In het hoofdgebouw zijn er 2 ruime gîtes met elk een eigen opgang en eigen terras. Op een steenworp afstand en op eigen terrein ligt de riante bungalow (6 pers.) met eigen zwembad.
Verder hebben we een prachtig zwembad, een sfeervol restaurant (met terras) en een bar. Voor de ontspanning zijn er: jeu de boulesbanen, tafeltennistafels, sportvelden en een heuse kinderboerderij. Naast een oase van rust voor volwassenen is de camping is een waar paradijs voor kinderen. Een veilige plek met een riviertje voor het bouwen van dammen en spelen, een speeltuintje, salle de jeux, speelterreinen, zwembad en vooral ook veel ruimte! Onze zonen organiseren in de zomer graag aktiviteiten voor alle kinderen. De grote camping plaatsen (+/- 200m2) garanderen rust, ruimte en privacy voor alle gasten.

In de directe omgeving veel wandel- en fietsroutes. Ook kan er worden: geklommen, gegolft, paardgereden, getennist en gequad. Vlakbij liggen mooie burchten en kastelen (Bonaquil op nog geen 5minuten) met vele festiviteiten in de zomer. In de buurt van de rivier (Le Lot) zijn veel watersportmogelijkheden maar je kunt ook gewoon rustig een boekje lezen of inloggen op het WIFI netwerk.

Château de Bonaguil Château de Bonaguil

Aanvliegen is goed mogelijk via Bergerac (Transavia) of Toulouse (KLM/Air France). De TGV stop in Agen. GPS N44.557757, E1.108975.

Onze nieuwe site is nog in aanbouw en zal over zo’n 2 à 3 weken online zijn en dan kunnen de reserveringen officieel plaatsvinden.

Bel en/of mail voor informatie/vragen gerust op no. +33 475060841 of info@valentheze.fr

Tot snel en hartelijke groeten,

Emilie~Marc~Tijn~Sem
Van Boeckel / Moerenhout
Lagrave – 46700 Montcabrier
France

Château Montcabrier Eendenpoot Foie Gras Sud-Ouest

Kort introductie filmpje Youtube:

6 reacties op “Nieuwsbrief Valenthèze Januari 2012

 1. Wij waren vandaag op de SVR beurs in vijfhuizen. Tot onze verrassing ontmoeten
  wij daar de nieuwe eigenaren van Val en Theze. Deze camping hebben wij met
  veel plezier een aantal keer bezocht. Hierbij feliciteren wij Trijnie en Gerard met
  de verkoop van hun camping. Wij hoorden op de beurs dat Gerard misschien in
  de maand augustus op de camping is om het af te sluiten. Graag horen wij dat,
  en komen zeker nog naar deze fijne camping
  Hartelijke groeten ook voor Trijnie en Gerard.

 2. Lieve Marc, Emilie, Tijn en Sem,
  Van Harte met jullie eigen camping!
  We hopen jullie gauw weer te zien!
  Groetjes fam. Snijder

 3. Hoi Marc, Emilie, Tijn en Sem,

  ’t Is wat ver weg om te zeggen dat ik even langs kom, maar de intentie is er!! Ik ken de Lot een beetje, enkele keren op bezoek geweest bij Hollandse vrienden ten Zuiden van Agen. Eindeloze wijngaarden staat me bij.
  Wens jullie alle goeds en heel veel gasten toe!!

  Salut, Guus

 4. We willen jullie heel hartelijk feliciteren met deze mooie plek.
  Ik heb met aandacht de website bekeken en het ziet er erg aantrekkelijk uit.
  Misschien komen we nog wel eens vakantie vieren bij jullie.
  Jammer genoeg is onze mooie plek nog niet verkocht, maar er zit wel beweging in.

  We wensen jullie heel veel succes.
  Hartelijke groeten van Dons en Herman.

  • Beste Maurice,

   Heel leuk je weer te ontmoeten alleen dan nu op “onze”plek. Het is niet veel verder dan Clarat hoor! En makkelijker aan te rijden.
   Tot in juni,

   hartelijke groeten,

   Marc & Emilie.

Geef een reactie