Vide Grenier

Meubels, meubels en nog een meubels. We zijn al bijna twee weken meubels en andere huis prullaria aan het sjouwen. Eind november hebben we de laatste spullen van ons vorige adres in de Ardèche opgehaald. Aanvankelijk dachten we dat dit nog maar een paar meubeltjes en wat kleine doosjes zouden zijn. Dat viel weer eens vies tegen want het was een vrachtwagen vol en dan te bedenken dat we hier alles al zo’n beetje hadden. Hadden we alle schuren net leeg en opgeruimd; staan ze nu weer mutje vol. Op naar de vuilstort totdat een vriend ons wees op de zgn. ‘vide greniers, brocantes et marchés aux puces. Je kent ze wel: de  bekende Franse rommelmarktjes waar ook nog echt rommel wordt verkocht.

           

Ze zijn er nog steeds; zelfs in de herfst/winter. Het is ietsje kouder en we hadden nooit gedacht hier nog eens zelf – en dan wel aan de verkopende kant – terecht te komen. Je wordt er zeker niet rijk van maar het is vreselijk gezellig. De schuren raken langzaam weer leeg (met ook nog wel wat ritjes naar de stort).

Geef een reactie