Nieuwsbrief Valenthèze december 2013

Lieve vrienden en belangstellenden van Valenthèze,

Zo tegen het eind van het jaar maken we de balans weer op en kunnen we gelukkig vaststellen dat we een prima jaar hebben gehad. Terugkijkend op een mooi en succesvol 2e seizoen op Valentheze, zijn we nu weer druk doende met de voorbereidingen voor 2014

Kanoe_21Terrein_1piscinever2014.jpg

We hebben een lange, warme zomer achter de rug en veel nieuwe en – inmiddels  al – vertrouwde gasten op Valenthèze mogen begroeten. Het naseizoen kabbelde, zoals we gewend zijn, rustig tot een einde en op 1 oktober hebben we met een goed gevoel de camping gesloten. Een ieder weer heel hartelijk dank voor zijn/haar bijdrage.

Vladdy

Eind september besloot ‘Vladdy’ de weide wereld in te gaan. Vladdy; u weet nog wel:  onze ‘tamme’ Vlaamse gaai, die inmiddels zo tam was geworden dat hij menig bezoeker de stuipen op het lijf joeg vanwege zijn onverwachte duikvluchten. Na een fikse onweersbui was hij in het buurbos terecht gekomen. We kunnen hem nog steeds horen krijsen en met hem vele soortgenoten.  We zijn er niet echt rouwig om; aangezien we nu buiten gewoon weer een boterham kunnen eten ……

Kuikens_1Kuikens_2Kuikens_3

De dierenschaar blijft goed op peil. Bij de kippen komen er wat bij en vallen er wat af. Alle kuikentjes, die in de zomer zijn geboren, zijn enorm gegroeid en je kunt zien dat onze ‘pluis’ haan erg z’n best heeft gedaan want er lopen nu veel  ‘pluissoortige’   op het terrein rond. We kunnen nou niet zeggen dat dit nieuwe gekruiste ras echt  mooi is, maar het zijn op zich wel vriendelijke kippetjes.  Helaas zitten er ook weer een paar haantjes tussen en die gaan binnenkort bij Ome Rogier logeren (onze boven buurboer) om de eeuwige jachtvelden daar te ontdekken.

BeppieRoos_1

Bep is na een weekje intensive care bij de dierenarts (en een lege portemonnee voor ons) weer helemaal de oude. De geitjes en de ezel wroeten vrolijk voort. We zijn bezig met een vriendin voor ezel Rosalie. Het is een beetje een gok want we weten echter niet of onze ‘Bosalie’ haar naam eer aan gaat doen en na vele jaren van alleen staan niet weet wat ze met een soortgenoot aan moet. Het 2e exemplaar wordt er eentje uit de sociale opvang; een soort van blijf-van-mijn-lijfhuis; maar dan voor ezels. Onze ‘Roos’ heeft al aangegeven het best te willen proberen maar geen zin heeft in de stichting nazorg en zeker geen behoefte aan zielig gebalk. We gaan het zien. De omheining wordt momenteel aangepast en begin januari is het zover. We houden je op de hoogte.

Terrein_2Safari_ingepakt

Het terrein ligt er momenteel goed bij. Het is een stuk groter geworden en er is flink wat weggesnoeid. De safaritenten zijn volledig ingepakt in landbouwfolie en we hopen dan nu echt sneeuwbestendig. De buren vroegen onlangs of we huisvesting hebben gegeven aan  ‘la faucheuse’ (zeg maar: Hein met de zeis). Bij nader inzien begrijpen we wel wat ze bedoelen!

Vouwwagen_1Vouwwagen_plek

Helaas heeft onze vouwwagen zijn laatste jaar erop zitten en is deze uit de vaart genomen. Vorig  seizoen was er al sprake van enige lekkage vorming en toen we – na een regenbui – de buitentent iets strakker wilde spannen, scheurde de stof en zaten er een aantal grote gaten in. Niet meer te redden dus : bye-bye vouwwagen en we hebben we er nu weer een leuke aanhanger bij.

We hebben weer veel plannen en ideeën voor volgend jaar. Allereerste gaan we 4 nieuwe safaritenten erbij plaatsen. Dit zal op het achterterrein gaan plaatsvinden. Begin januari zal worden begonnen met de graafwerkzaamheden voor de diverse aansluitingen en leidingen zodat het gras weer groen zal zijn tegen de tijd dat het voorjaar aanbreekt.

Een kleine indruk voor wat betreft de overige werkzaamheden:  het terras rond het zwembad wat vergroten, de speeltuin aanpakken en we hopen hier een kinder(zwem)badje bij te kunnen plaatsen. Verder zo links en rechts een aantal aanpassingen om het verblijf op Valenthèze weer wat aangenamer te maken.

Het definitieve programma met de themaweken voor het voor- en najaar maken we in januari bekend. Op de site zijn weer een aantal nieuwe foto’s toegevoegd (met dank aan Bert, Egbert en Stefan , die ons een aantal mooie collages hebben toegestuurd).

Verder blijft alles gewoon zo als het is; een kleine, gezellige camping met zeer ruime plaatsen. Een groot scherm in de bar voor als er iets te zien valt. Een restaurant met een terras, jeu~ de~boule toernooien, wijnproeven,  kinderkookcafé, kanoën op de Lot,  geen  krakende WIFI meer (met ‘mille-fois’  dank aan Willem), ping-pong- en poolbiljart tafel, bibliotheek, dierenweide etc. etc.

De camping zal geopend zijn van 10 mei tot 20 september 2014 en wij hopen jullie weer van harte te mogen begroeten op Valèntheze.

Wij wensen iedereen hele prettige dagen toe en een heel voorspoedig 2014.

Tot ziens et à bientôt,

Marc~Emilie~Tijn~Sem.

6 reacties op “Nieuwsbrief Valenthèze december 2013

 1. . leuk om dit nieuws te lezen
  Ik heb nu al weer zin in de zomervakantie, wij komen dan ook weer graag jullie kant op

  Fijne feestdagen en een gezond 2014.

  Groet Marcel van der meer

 2. Heeee, wat leuk om weer eens een update te lezen. Fijn om te horen dat het goed gaat en gelukkig dat Beppie weer de oude is! En wat mooi dat jullie er safaritenten bij krijgen. We denken nog vaak aan de heerlijke vakantie bij jullie en wie weet, van de zomer weer even….. Bert en ik wensen jullie fijne feestdagen en alle goeds voor 2014 !
  Groetjes, Rolien

 3. voor jullie natuurlijk ook de allerbeste wensen en hopelijk zien we elkaar snel weer in 2014!!! Goed te lezen al deze vooruitgangen van de camping!!!
  veel liefs en tot snel Erica Bas en Ryan!!!

 4. Voor jullie allen de beste wensen en dat 2014 een mooi en gezond jaar mag worden.
  Wij hebben er al weer veel zin in, om in de middag op het terras een heerlijk wit wijntje te nuttigen en daarna heerlijk aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd, DAT is vakantie zoals wij dat graag willen en zoals we die bij jullie gevonden hebben.

  Een top adres!

  Groet, Esther, Carlyn en gert-jan

Geef een reactie