Seizoen 2014

entree_camping       camping      afdak_1 (Small)

Het seizoen kan beginnen. De camping is om door een ringetje te halen.  Alles is mooi groen en we hebben het gras goed onder controle. Nog een kleine strijd met de ‘taupes’ (mollen) maar met wat grof materiaal – de alom bekende mollen-mijnen – lijken we aan de winnende hand te zijn.

Dakje boven de afwasplaats is compleet vernieuwd. De oude was ietwat bouwvallig aan het worden. Vorig jaar al – voor de veiligheid – een extra bouwstempel onder gezet . In het voorjaar de stempel weggehaald en de hele boel gesloopt. Ziet er nu weer fris uit.
Bungalow         gite

De bungalow en de gîte zijn klaar voor verhuur. De safaritenten worden morgen  bevrijd van het winterdek en worden gelijk voorzien van een nieuw vochtwerend impregneer. Niet dat het veel zal regenen van de zomer maar je weet maar nooit. De vloeren zijn opnieuw gelakt en voor de middelste twee tenten is er een groot terrein vrijgemaakt op het talud onder de tenten. Hier zal nog een houten trap worden geplaatst zodat er een enorm stuk ‘buiten’ bij is gekomen.

elektrapaalDe elektra op de camping is compleet vernieuwd. We hebben nieuwe kasten aangelegd op houten paaltjes met een betonnen fundering. Nu nog even leren om er met de tractor/graasmaaier ruim omheen te rijden want er staan er nu  al weer twee in standje ‘Pisa’.

 

 

In de  kleine vijver is de familie Goudvis nog steeds in leven.We tellen er nog steeds drie dus er is geen uitbreiding gekomen.

goudvissen (Small)fam_snoek_1 (Small)In de grote vijver gaat het beter; althans hier leeft de familie Snoek. Van de week eindelijk eentje waargenomen.  Een vroege campinggast heeft er  drie gesignaleerd (dus Enrico; dit jaar serieus werk aan de winkel – desnoods voeren we ze voor met ‘foie gras’.

Geen wonder dat al mijn 80 uitgezette kleine, schattige visjes van vorig jaar zijn verdwenen. Die hebben met z’n drieën een behoorlijke lunch gehad. Maar goed; we zijn in Frankrijk en hier is de lunch nou eenmaal  belangrijk.

geiten (Small)        kipjes_1 (Small)        eieren_1 (Small)

De overige dierenschaar doet het goed. De geitjes zijn nog steeds met z’n drieën en nog steeds veel te dik (zie de dierenarts weer). Het kippenbestand blijft redelijk constant. We zoeken ons rot naar eieren; bij ons is het elke dag Pasen en zo af en toe vinden we weer een verborgen nest met 13 eieren. Zodra een kipje ’s avonds niet naar het nachthok komt, wordt er groot alarm gelagen en gaat de gehele familie op strooptocht naar het broedse kipje en haar 13 eieren. Nu even niet ja……

roos_1 (Small)   lucille (Small)

Velen weten al dat we begin dit jaar een tweede ezel erbij gekregen hebben. Onze Rosalie leek zo eenzaam en was toe aan gezelschap. Begin januari is Lucille bij ons gekomen. Een schat van een beest maar een beetje een zorgenezeltje. Ze heeft in  een paar maanden tijd kans gezien om een zeer innige  relatie met de veearts op te bouwen (een verschijning die onze  Roos compleet vreemd was). We weten nog steeds niet helemaal wat de exacte aandoening is maar het doet wel pijn in de portemonnee.  Bij voorkeur in het weekend en ook nog ’s avonds zakt ze in elkaar. Ze heeft veel pijn dus het is zeker niet leuk en het lijkt op een probleem met haar darmsysteem. Dit jaar hebben we dan ook een absoluut voeder verbod voor de ezels. Kan voor Rosalie ook geen kwaad omdat men al jaren het idee heeft dat ze zwanger is. Wij weten wel beter (haha).

Kortom: we zijn er weer helemaal klaar voor en openen de poort van Valenthèze. We zien er enorm naar uit om jullie te mogen begroeten.

Tot snel,

Marc~Emilie~Tijn~Sem

PS. In september( van 7 t/m 13 september)  is er weer een nieuwe fotografie week. We zijn blij in Maurits van Hout een  fotograaf te hebben gevonden, die zich volledig gaat inzetten voor een geslaagde week vol fotografie en gezelligheid .

Nieuw dit jaar is een wijncursus met vinoloog Peter Paul Maassen (14 t/m 20 september) waarin alle facetten van de Cahors wijn zullen worden belicht in een samenspel met de streekgerechten.

Later meer over beide weken……………….

Geef een reactie